Valaistuksella tehoa tai tunnelmaa

31.03.2018

  Valaistuksen vaikutusta tunnelman luojana ei voi tarpeeksi korostaa. Jopa valon väri vaikuttaa siihen, miten koemme tilan tarkoituksen. Tehokkuutta painotetaan valkoisella ja kodikkuutta keltaisen sävyillä. Valon kohdennuksilla ja suoran valon rajoituksilla voidaan luoda erilaisia efektejä ja mielikuvia steriilistä lämpimään luksukseen. Valaisinten valinta on usein kuitenkin hankalaa ja perustuu valitettavan usein lähimmän valaisimia myyvän liikkeen tuotteisiin.

  Kun suunnittelet tilan sisustusta, käytä aikaa valaistuksen suunnitteluun. Pienelläkin valonhallinnalla voi saada aikaan näyttävää tulosta. Saatat tarvita suunnittelutyöhön apua, koska valonhallinta on riippuvainen monista seikoista: sähköpisteiden sijainti, valaisimen valinta, valon määrä, sävy ja säädettävyys ovat kaikki tärkeitä elementtejä, joiden yhteisvaikutus tekee tilasta haluamasi.

  Nykyaikainen LED-tekniikkaan perustuva valaistus antaa entistä enemmän mahdollisuuksia mielikuvituksen käyttöön, koska valaisin itsessään vaatii entistä vähemmän tilaa. Lisäksi LED-tekniikka vaatii huomattavasti vähemmän energiaa, joten se on kustannustehokasta. 

  Voimme auttaa sinua valinnoissasi on kyse mistä tahansa tilasta. Soita ja kysy apua suunnitteluun ja valaisinvalintoihin.